Radionica “Eko reportaža”

Prva planirana aktivnost u okviru projekta „Jačanjem obrazovnog sistema ka realizaciji održivog razvoja“ je radionica Eko reportaža.

Radionici su prisustvovali nastavnici i učenici Gimnazije, Ekonomsko trgovinske škole, Mašinsko elektrotehničke škole i Tehnološke škole iz Paraćina.

 Prisutni nastavnici i učenici svake škole predstavljaju tim, koji će nakon edukacije imati obavezu da uradi eko reportažu, na temu klimatskih promena, po propozicijama koje su iste za sve.

Novina je što će svaka reportaža biti obrađena i znakovnim jezikom. Timovima će u tome  pomoći Udruženje gluvih i nagluvih lica opštine Paraćin.

Izradom reportaže očekuje se da će učenici ovladati novim veštinama i unaprediti svoje znanje iz oblasti zaštite životne sredine.  Istovremeno, očekuje se da će informisanjem javnosti uticati na usvajanje ekološki prihvatljivog ponašanja.

Reportaže će biti objavljene na sajtu Ekosa i sajtu škola. Maja meseca biće proglašena najbolja Eko reportaža. Žiri koji će ocenjivati radove biće iz redova privrede, nevladinog sektora, građana i lokalne samouprave.